B
Bayburt Haber Ajansı
Guest
AK Parti'nin Elazığ İl Başkanlığı görevine, yaklaşık bir aydır süren boşluğun ardından son karar verildi. Geçtiğimiz aylarda Şerafettin Yıldırım'ın görevinden ayrılmasıyla başlayan temayül ve istişare sürecinin ardından, Elazığ siyasetinin genç ve girişimci isimlerinden Sencer Selmanoğlu, bu önemli göreve atandı.
Yeni il başkanının belirlenme süreci, Ankara ve İstanbul hattında yoğun görüşmelerle tamamlandı.
Selmanoğlu'nun önümüzdeki günlerde yeni yönetim kurulunu oluşturması ve resmen görevi devralması bekleniyor.
Sencer Selmanoğlu, hem sağlık sektöründe hem de tarım ve hayvancılık alanındaki girişimciliğiyle Elazığ'da tanınan bir isimdir.
Hem sağlık sektöründe hem de üretimde aktif rol almasıyla dikkat çeken Selmanoğlu, Elazığ'da girişimci kimliğiyle de öne çıkmaktadır. Yeni göreviyle birlikte Selmanoğlu, siyasi kariyerinde de önemli bir sorumluluk üstlenmiş oldu.
Okumaya devam et...
Atama Süreci ve Erdoğan Kararı
Yeni il başkanının belirlenme süreci, Ankara ve İstanbul hattında yoğun görüşmelerle tamamlandı.
- İl Genel Meclis Başkanı Ömer Faruk Çelik, Kemal Tan, Fatih Çelik ve Sencer Selmanoğlu, son değerlendirmeler için İstanbul'a çağrıldı ve AK Parti Genel Merkezi yetkilileriyle görüştü.
- Yapılan değerlendirmeler ve Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan görüşmeler neticesinde, AK Parti Elazığ İl Başkanlığı görevine Sencer Selmanoğlu'nun getirilmesine karar verildi.
Selmanoğlu'nun önümüzdeki günlerde yeni yönetim kurulunu oluşturması ve resmen görevi devralması bekleniyor.
Sencer Selmanoğlu Kimdir? Akademisyenlikten Girişimciliğe
Sencer Selmanoğlu, hem sağlık sektöründe hem de tarım ve hayvancılık alanındaki girişimciliğiyle Elazığ'da tanınan bir isimdir.
- Doğum Yeri ve Yılı: 1985 yılında Elazığ'da dünyaya geldi.
- Eğitim Hayatı:
- İlk, orta ve lise eğitimini Elazığ'da tamamladı ve Elazığ Anadolu Lisesi'nden mezun oldu.
- 2004 yılında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ne girdi ve 2008 yılında mezun oldu.
- Meslek Hayatı (Eczacılık): 2009 yılında kendi adını taşıyan Selmanoğlu Eczanesi'ni açarak meslek hayatına adım attı.
- Girişimci Kimliği (Tarım ve Hayvancılık): Eczacılığın yanı sıra tarım ve hayvancılığa da ilgi duydu. 2010 yılında kurduğu işletmeyle küçükbaş hayvan yetiştiriciliği alanında da faaliyet göstermeye başladı.
Hem sağlık sektöründe hem de üretimde aktif rol almasıyla dikkat çeken Selmanoğlu, Elazığ'da girişimci kimliğiyle de öne çıkmaktadır. Yeni göreviyle birlikte Selmanoğlu, siyasi kariyerinde de önemli bir sorumluluk üstlenmiş oldu.
Okumaya devam et...