Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bayburt Yöresinden Ekşi Lahana Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
1 kase lahana turşusu
1 baş soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuyruk yağı
Birer tatlı kaşığı domates ve biber salçası
1 su bardağı bulgur
3 adet arnavut biberi
3 parça kemikli et
1 litre sıcak su
Tuz katmıyoruz, turşu tuzlu olduğu için
Tencereye sırasıyla sıvı yağ, kuyruk yağı, soğan konulup pembeleşinceye kadar kavrulur. Sonra salçalar eklenip 1 dk daha kavrulduktan sonra lahana ilave edilir arkasından kemiklerde tencereye alınır. 1 ila 2 defa çevrilip bulgurda eklenir. Kaynamış olan sıcak su lahanaları geçecek kadar üzerine dökülür. 1 taşım kaynadıktan sonra altı yarıma getirilir ara ara karıştırılarak 1 saat pişirilir.