Bayburt Yöresinden Ekşi Lahana Yemeği

kymk

Administrator
Yönetici

Bayburt Yöresinden Ekşi Lahana Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

58e8fc39-1ac8-4d80-85ad-2b104dcfe2bb.jpg


  • 1 kase lahana turşusu
  • 1 baş soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kuyruk yağı
  • Birer tatlı kaşığı domates ve biber salçası
  • 1 su bardağı bulgur
  • 3 adet arnavut biberi
  • 3 parça kemikli et
  • 1 litre sıcak su
  • Tuz katmıyoruz, turşu tuzlu olduğu için
Tencereye sırasıyla sıvı yağ, kuyruk yağı, soğan konulup pembeleşinceye kadar kavrulur. Sonra salçalar eklenip 1 dk daha kavrulduktan sonra lahana ilave edilir arkasından kemiklerde tencereye alınır. 1 ila 2 defa çevrilip bulgurda eklenir. Kaynamış olan sıcak su lahanaları geçecek kadar üzerine dökülür. 1 taşım kaynadıktan sonra altı yarıma getirilir ara ara karıştırılarak 1 saat pişirilir.
 
Geri
Üst