Belediyeden modern hayvancılığa yüzde yüz hibeli destek

• Konbuyu başlatan Bayburt Haber Ajansı
  • Başlangıç tarihi
B

Bayburt Haber Ajansı

Guest
Bayburt’un Gökçedere beldesinde yerel hayvancılığı güçlendirmek ve üreticilerin modern ekipmanlara ulaşmasını kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen "Modern Hayvancılığa İlk Adım Projesi" kapsamında, tamamen yüzde yüz hibe desteğiyle sağlanan modern tarım ve hayvancılık ekipmanlarının hak sahiplerine teslim edileceği kura ve dağıtım töreninin detayları belli oldu. Belediye Başkanı Mikdat Şeker, beldedeki hayvancılık faaliyetlerine önemli katkı sunacak organizasyona tüm vatandaşları ve bölge üreticilerini davet etti.

13 Temmuz 2026 Pazartesi günü Gökçedere Düğün Salonu’nda, noter huzurunda gerçekleştirilecek olan kura töreni saat 11.00’de başlayacak. Noter çekilişinin ardından, ekipman envanterinin hak sahiplerine teslim edileceği dağıtım töreni ise aynı gün saat 14.30’da yapılacak.

Proje kapsamında dağıtılacak olan toplam 130 parçalık modern ekipmanlar arasında; 77 adet süt sağım makinesi, 25 adet süt krema makinesi ve 25 adet buzağı doğum arabası yer alıyor. Ayrıca hayvancılıkta kritik bir öneme sahip olan ve Pınarbaşı Mahallesi, Yeşilyurt Mahallesi ile Karşıyaka Mahallesi'ndeki üreticilerin kullanımına sunulacak 3 adet travay (hayvan bakım ve tedavi tezgahı) da aynı gün hizmete alınacak.

Okumaya devam et...

Geri