Çalışkan: "Öğretmenine kurşun sıkan bir profile nasıl geldik?"

• Konbuyu başlatan Bayburt Haber Ajansı
  • Başlangıç tarihi
B

Bayburt Haber Ajansı

Guest
Türk Eğitim-Sen Bayburt Şube Başkanı Ahmet Çalışkan, Şanlıurfa Siverek’te bir okulda yaşanan ve 16 kişinin yaralandığı silahlı saldırı sonrası Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü önünde üyeleriyle birlikte basın açıklaması yaptı. saldırıyı "haince" olarak nitelendiren Çalışkan, eğitimde şiddete karşı topyekün bir seferberlik çağrısında bulundu.

Eğitim camiasının derin bir endişe içinde olduğunu belirten Çalışkan, yaşanan trajedilerin yurt dışındaki ürkütücü okul saldırısı tablolarını anımsattığını vurguladı. Çalışkan, "Öğretmeninin önünde ceket ilikleyen öğrencilerden, öğretmenine kurşun sıkan bir profile nasıl geldik? Bu sadece bir güvenlik sorunu değil, toplumsal bir yozlaşmanın sonucudur" dedi.

Dört maddelik acil çözüm paketi

Sorunun çözümüne ilişkin somut adımlar atılmasını talep eden Çalışkan, şu önerileri sıraladı:

Profesyonel Güvenlik: Her okula mutlaka profesyonel güvenlik görevlisi tahsis edilmeli.

Disiplin Reformu: Öğretmenin otoritesini koruyacak disiplin yönetmelikleri hayata geçirilmeli.

Rehberlik Gücü: Her 100 öğrenciye bir rehber öğretmen atanarak psikolojik destek artırılmalı.

Yasal Kararlılık: Öğretmenlik Meslek Kanunu’ndaki şiddet cezaları tavizsiz uygulanmalı.

Medya ve dijital platformlara ‘mafya’ eleştirisi

Şiddetin sıradanlaşmasında medyanın rolüne dikkat çeken Çalışkan; dizi, film, YouTube ve TikTok gibi platformlarda çeteleşmeyi ve mafyavari yapıları özendiren içeriklerin derhal denetlenmesi gerektiğini savundu.

"Sessiz kalmayacağız"

"Öğretmenin itibarı, devletin itibarıdır" diyen Ahmet Çalışkan, okullar güvenli alanlar haline gelene kadar mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini belirttiği açıklamasını "Eğitimde şiddete sıfır tolerans!" sözleriyle noktaladı.

Okumaya devam et...

Geri