Güvenilir gıda için sıkı takip: Sağlığı tehdit eden unsurlara geçit yok

• Konbuyu başlatan Bayburt Haber Ajansı
  • Başlangıç tarihi
B

Bayburt Haber Ajansı

Guest
Şehir genelinde faaliyet gösteren gıda üretim tesisleri, satış noktaları ve toplu tüketim işletmelerine yönelik yürütülen denetimlerde ekipler, halk sağlığını tehdit edebilecek unsurların önüne geçmek için ince eleyip sık dokuyor. Gıda zincirinin her halkasını mercek altına alan ekipler, Bayburt genelinde işletmelerin mevzuata uygunluğunu titizlikle inceliyor.

İşletmelerin genel hijyen koşulları ve personelin temizlik kurallarına uyumunun en ince ayrıntısına kadar kontrol edildiği denetimlerde, raflarda ve depolarda yer alan ürünlerin yasal mevzuata uygunluğu, etiket bilgileri, son tüketim tarihleri ile muhafaza ve depolama koşullarının standartlara uygun olup olmadığı denetim görevlilerince incelenerek gerekli yasal kontroller gerçekleştiriliyor.

Vatandaşların sağlığını korumayı en birinci öncelik olarak belirleyen Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, gıda güvenliğini sağlamak ve olası uygunsuzlukların önüne geçmek adına saha kontrollerinin kent merkezi ve ilçelerde hiçbir gevşemeye mahal verilmeden planlı bir şekilde devam edeceğini vurguladı.

Okumaya devam et...

Geri