Kompozisyon yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

• Konbuyu başlatan Bayburt Haber Ajansı
  • Başlangıç tarihi
B

Bayburt Haber Ajansı

Guest
Konuşmacı olarak Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdugani Bozkurt’un yer aldığı programa, Bayburt İl Milli Eğitim Ömer Faruk Kahraman, il ve ilçe Şube Müdürleri, okul yöneticileri, öğrenciler ve velileri ile çok sayıda davetli katıldı.

28 kompozisyonun değerlendirildiği yarışmada birinci olan Zümra Karakoç’a (Fen Lisesi) 5 bin TL, ikinci olan Muhammed Emin Özer’e (Bayburt Lisesi) 4 bin TL, üçüncü olan Zeynep Saka’ya (Bayburt Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi) 3 bin TL ve dördüncü olan Esmanur Purut’a da (Fen Lisesi) Mehmet Akif İnan Ödülü olan 2000 TL para ödülü takdim edildi. Yarışmaya katılan diğer öğrencilere ise çeşitli hediyeler verildi.

Ödül töreninde konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi Kenan Turan, “Bu milletin geleceği gençlerimizdir. Gençlerimiz tarihimizi, medeniyetimizi, ecdadımızı iyi bilmeli, çok okumalı, milli ve manevi değerlerimizle temellerini oluşturmalı, geleceğe yönelmelidir. Sendika olarak öğrencilerimizi kitapla buluşturuyor, bizi biz yapan değerleri sahiplendiriyoruz. Bu yıl da Bayburt’ta lise öğrencilerimize Abdulgani Bozkurt’un “Bir Buçuk Günde Seyri Alem Bir Filistin Hikayesi” adlı eserini okuttuk. Gayemiz gençlerimizin hayatlarına anlamlı dokunuşlar yapmak, kalıcı arkadaşlıklar, güzel alışkanlıklar kazandırmak.

Ümmet coğrafyasındaki her sorun bizim yükümüzdür. Filistin’de Gazze’de, Doğu Türkistan’da, dünyada zulüm var. Masum çocuklar, savunmasız insanlar için sesimizi yükselteceğiz.

Dünyamızın adalete ihtiyacı var. Adil bir dünyaya, adil bir düzene ihtiyaç var. İnsanlığın ise vicdana. Bu konuda insanlığın vicdanı olacağız. Tarihte doğru yerde duracağız. Memur-Sen olarak üyelerimizin, milletimizin, ümmetin, mazlumların, insanlığın umudu olmayı, sorunları çözmeye devam edeceğiz. Sözü kitap yazarına bırakırken kaybedeni olmayan yarışmada, tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Bu anlamlı programa katıldığınız, emeğin takdirine şahitlik ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Okumaya devam et...

Geri