Örtü altı üretim yerinde incelendi

• Konbuyu başlatan Bayburt Haber Ajansı
  • Başlangıç tarihi
B

Bayburt Haber Ajansı

Guest
İl Müdürü Ebubekir Köse ve İl Müdür Yardımcısı Abdurrahman Müftüoğlu, Üzengili köyünde sera üretimi yapan çiftçi İhsan Karaaslan’ı ziyaret ederek üretim çalışmalarını yerinde inceledi.

Bayburt’ta tarımsal çeşitliliği artırmak, üretim sezonunu uzatmak ve çiftçilerin birim alandan elde ettiği verimi en üst seviyeye çıkarmak amacıyla yürütülen örtü altı tarım projeleri sahada meyvelerini vermeye devam ediyor.

Bu kapsamda Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürü Ebubekir Köse, İl Müdür Yardımcısı Abdurrahman Müftüoğlu ile birlikte Üzengili köyünde örtü altı yetiştiriciliği yapan üretici İhsan Karaaslan’ın serasını gezerek, yürütülen yetiştiricilik faaliyetleri, ürün gelişimi ve hasat durumu hakkında detaylı bilgi aldı.

Sera alanında incelemelerde bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Ebubekir Köse, Bayburt iklim koşullarında seracılığın stratejik bir öneme sahip olduğunu belirtti. Örtü altı tarımın hem pazara taze ürün sunma süresini uzattığını hem de üretici gelirlerine doğrudan katkı sağladığını vurgulayan Köse, emeği ve gayreti için üretici İhsan Karaaslan’a teşekkür ederek bol ve bereketli kazançlar diledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren sera üreticisi İhsan Karaaslan ise devletin sağladığı destekler ve teknik rehberlik sayesinde üretim kapasitelerini her geçen gün artırdıklarını belirterek yetkililere teşekkür etti.

Okumaya devam et...

Geri