Kullanılan malzemeler :
½ kg. lahana yaprağı
2 su bardağı bulgur
250 gr. parça et veya kavurma
2 yemek kaşığı salça
150 gr. tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 adet kuru soğan (büyük)
tuz ve kırmızıbiber
Hazırlanışı : Önce bulgur , pilav gibi pişirilir , lahana yaprakları ise sıcak su ile haşlanır , pişirilmiş bulgur içerisine 2 çorba kaşığı un karıştırılır , dolma iç hazırlanarak yapraklara sarılır . Başka bir kapta soğan pembeleşinceye kadar kızartılır üzerine parça etler eklenerek pişirilir, sonra dolmalar eklenir, kavurma ile pişiriliyorsa dolma ile birlikte kavurmalar konulur, 2 bardak su konularak birkaç taşım pişirilir.
½ kg. lahana yaprağı
2 su bardağı bulgur
250 gr. parça et veya kavurma
2 yemek kaşığı salça
150 gr. tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 adet kuru soğan (büyük)
tuz ve kırmızıbiber
Hazırlanışı : Önce bulgur , pilav gibi pişirilir , lahana yaprakları ise sıcak su ile haşlanır , pişirilmiş bulgur içerisine 2 çorba kaşığı un karıştırılır , dolma iç hazırlanarak yapraklara sarılır . Başka bir kapta soğan pembeleşinceye kadar kızartılır üzerine parça etler eklenerek pişirilir, sonra dolmalar eklenir, kavurma ile pişiriliyorsa dolma ile birlikte kavurmalar konulur, 2 bardak su konularak birkaç taşım pişirilir.